• ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY ZO SLOVENSKÉHO JAZYKA A LITERATÚRY
          • ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY ZO SLOVENSKÉHO JAZYKA A LITERATÚRY

          • Dňa 10.12. 2021 sa uskutočnilo Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Súťaže sa zúčastnilo 19 žiakov našej školy. Kvôli nepriaznivej pandemickej situáciipozostávali školské kolá OSJL z online testu, ktorý pripravila Slovenská komisia OSJL. V kategórii B súťažilo 10 žiakov a v kategórii A  9 žiakov. Podmienkou postupu do krajského kola bolo absolvovať test ako úspešný riešiteľ školského kola.

            Výsledky:

            A kategória:  

            1. miesto: Tomáš Krajmer(IV.AP)– postup do krajského kola

            2. miesto: Róbert Meňuš (IV.AI) 

            ​​​3. miesto: Matúš Majer (III.AP)

             B kategória:  

            1. Samuel Podbehlý (I.AI)

            ​​​2. Michal Mátyus (I.AI)

            ​​​3. Daniel Gašpar (I.AI)

            Víťazom blahoželáme a Tomášovi prajeme veľa úspechov v krajskom kole.

        • Memoriál Ing. Adriány Zoričákovej – súťaž v odpise na počítači na presnosť a rýchlosť
          • Memoriál Ing. Adriány Zoričákovej – súťaž v odpise na počítači na presnosť a rýchlosť

          • V dňoch 7. a 8. decembra sa online formou uskutočnil už tradičný Memoriál     Ing. Adriány Zoričákovej – súťaž v odpise na počítači na presnosť a rýchlosť. Súťaže sa zúčastnilo spolu 37 študentov obchodnej akadémie.

            Na tejto súťaži žiaci predviedli svoje zručnosti, ktoré si osvojili v rámci vyučovacích hodín ADK. Súťaž prebehla v programe TypeWriter a MS word cez platformu Webex.

             

            Súťaž prebiehala v dvoch kategóriách:

             I. kategória – žiaci prvého ročníka OA

            II. kategória – žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka OA

             

            Výsledky:

            I. kategória – žiaci prvého ročníka

             

            1.miesto: Lara Somogyi      I.DA

            2.miesto: Dóra Szmolka      I.DA

            3.miesto: Izabella Szabóová    I.DA

             

            II. kategória – žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka

            1. miesto:     Anita Dobrí             III.DA

            2. miesto:     Sofia Tóthová         III.DA

            3. miesto:     Karin Jakušová       IV.DA

             

            Víťazom srdečne blahoželáme!

        • Vianočný  CS:GO  turnaj
          • Vianočný  CS:GO  turnaj

          • Dráma je u konca.

            Po troch zamotaných dňoch sme sa dozvedeli, kto bude kraľujúcim Majstrom školy. Ale nepredbiehajme.

            V prvom dnešnom zápase sme sa dozvedeli, kto si vezme 3. miesto. Napínavá dráma sa mala odohrávať na mapách Mirage a Inferno. Nakoniec však s prehľadom svoj Mirage obhájila IV.AP a na Inferne ukradli výber I.AI a zobrali 3.miesto v turnaji.V zápase o 1. miesto turnaja proti sebe stáli triedy IV.DZ a II.AI. Prvú mapu si ukradli hráči II.AI a IV.DZ prehrala na vlastnej mape. A na mape Vertigo II.AI jednoznačne prebrala mapu v pomere 16:3.

            Potvrdili teda úplnu dominanciu v turnaji a zaslúžene si vzala 1.miesto.

            Konečné poradie:

            1. II.AI

            2. IV.DZ

            3. IV.AP

            4. I.AI

            Všetkým triedam k výsledkom gratulujeme. Všetkým neumiestneným ďakujeme za účasť.

            Prajeme vám krásne sviatky.

            Martin Rečka, predseda ŽŠR a kolektív organizátorov

            Tretí deň (15.12.2021) Vianočného CSka.Deväť dní do Vianoc sme netrpezlivo čakali a dočkali sa. V treťom zápasovom dni už poznáme 4 najlepšie triedy na škole. Začali sme 1/4 finálovými zápasmi, kde ako prvá postúpila IV.DZ, keď ich súper pripravil iba o 6 kôl a nad I.BE  vyhrali 16:6. Paralelný zápas bola dráma, kde favorit turnaja nestačil na I.AI a v tesnom zápase podľahla III.AI 13:16. Zápasy o tretej nepriniesli žiadne tesné situácie. II.AI zdolala hravo III.DI  16:4 a dominanciu ukázala IV.AP, keď darovala IV.DI iba 2 kolá a zápas skončil 16:2. Prvé semifinále určite nebolo podľa predstáv I.AI. IV.DZ ukázala na oboch mapách veľký herný nadhľad a aj na Inferne, aj na Dust II si hravo poradili 16:4. Väčšiu drámu ukázalo 2. semifinále, kde svoju mapu II.AI potvrdila a na overpasse si hravo poradili 16:5. Keď už mnohí uznali za pravdepodobné vypadnutie IV.AP z turnaja po prvých kolách na Mirage, tesne pred polčasom znížili na 6:9. Kolá sa tiahli a za stavu 9:13 sa AP-čkary rozhodli nevzdať. Potiahli to až na matchpoint a po 6 dobrých kolách uhrali 15:13. Tu však zabrali skúsení druháci a vybojovali si predĺženie. To nakoniec aj priklonili na svoju stranu a vyhrali 19:17. Zabezpečili si teda priamy postup do finále. Zajtra nás čakajú live súboje: IV.AP vs. I.AI o 3. miesto 14:00a hneď po nich (predpokladaný čas je 15:30) IV.DZ vs. II.AI  - FINÁLE. Zápasy budú komentované na : www.twitch.tv/martinawp a ďakujeme všetkým, ktorí sa turnaja zúčastnili.

            Druhý deň (14.12.2021) turnaja doplnil postupujúcich. Dnes prebehol 2. zápasový deň, kde si zmerali sily hráči skupín C a D .V Skupine C bez straty bodov dominovala IV.AP a na druhom mieste ich nasledovala I.BE.V skupine D si svoje miesto vybojovali žiaci II.AI a za kratší koniec z 2. miesta ťahala IV.DI.Všetkým teamom ďakujeme za účasť a určite môžu sledovať ďalší priebeh na discorde alebo live určené zápasy:IV.DZ-I.BE 14:00 liveIV.AP-IV.DI 15:00 live1.Semifinále BO3 od 16:00 live2.Semifinále BO3 od 17:45 liveLive zápasy sa môžu meniť a posúvať. Sleduj na : www.twitch.tv/martinawp

            Dnes (13.12.2021) sa odohrávali súboje prvých dvoch skupín, v rámci ktorých každá trieda odohrala 3 stretnutia po náhodnom rozlosovaní teamov. Žiaci ôsmich tried predviedli vyrovnané súboje, postupovať však mohli len 4 triedy. V skupine A postúpili I.AI z prvého miesta a IV.DZ z miesta druhého. Zo skupiny B si postup vybojovali ako jediní s plným počtom bodov žiaci III.AI a tesne sa na druhé miesto predrala trieda III.DI.

            Všetkým triedam, ktoré vypadli ďakujeme za účasť a predvedený výkon.Zajtra samozrejme môžete sledovať a podporovať zápasy skupiny C a D.Zápasy I.AE vs. IV.AZ 17:00 a I.AE vs. I.BE 19:00 sú predbežne naplánované ako live komentované na : www.twitch.tv/martinawp.

        • 5.ročník Ekonomickej olympiády
          • 5.ročník Ekonomickej olympiády

          • V dňoch 6. 12. 2021 – 10. 12. 2021 sa žiaci 4. ročníkov – IV. DA, IV. DZ, IV. AP, IV. AZ, IV. AI zapojili do 5. ročníka Ekonomickej olympiády online formou (školské kolo). Organizátorom

            súťaže je INESS – Inštitút ekonomických a spoločenských analýz. Test obsahoval  25 systémom náhodne generovaných otázok. Maximálny počet bodov bol 25. Najlepšie umiestnenie mali:

             

             1. miesto: Matej Svrček​​IV. AI trieda​​23 bodov 

            2. miesto: Peter Kuchar​​IV. AZ trieda​​22 bodov

            3. miesto: Boris Koštálik​​IV. AI trieda​​21 bodov

                            Adam Laszab​​IV. AI trieda​​21 bodov

             

            Víťazom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

        • Olympiáda ľudských práv
          • Olympiáda ľudských práv

          • Dňa 8.12.2021 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády ľudských práv. Zúčastnilo sa 19 žiakov, dištančnou formou. V písomnej časti žiaci riešili aktuálne otázky zo sveta aj z domova, testovali svoje vedomosti z politiky, právnej náuky. Po vyhodnotení písomného testu nasledovala ústna časť, zameraná na vyjadrenie svojich názorov o demokratickej spoločnosti, ekologických problémoch a diskriminácii.

            Hodnotili sa nielen vedomosti, ale aj správne sebavedomie, komunikatívnosť a schopnosť vyjadrenia svojich postojov.

            Najlepšie výsledky dosiahli :

            1. miesto- Filip Nagy z III.AZ triedy
            2. miesto- Peter Majer z I.BE triedy
            3. miesto- Ondrej Závodský a Patrik Lörincz z II.AE triedy.

             Do krajského kola  postupuje Filip Nagy. Srdečne gratulujeme.

             Všetkým ďakujeme za účasť.

             

        • Giving Tuesday
          • Giving Tuesday

          • Naša škola sa zapojila do projektu Giving Tuesday. Tento projekt je realizovaný komunitným centrom KOMPAS, ktorý spolupracuje s Mestom Nové Zámky pod záštitou Nadácie Pontis. Naši študenti a kolegovia prispeli do zbierky trvanlivými potravinami a drogériou určenou pre rodiny a jednotlivcov v nepriaznivej životnej situácii.

            Je chvályhodné, že na našej škole je veľmi veľa ľudí, ktorých nenecháva chladným osud najzraniteľnejších a sociálne cítenie ich primälo k štedrosti. Pripojená fotodokumentácia o tom svedčí. Ďakujeme všetkým.

        • Drogová pasca
          • Drogová pasca

          • V mesiaci-november sa každoročne venuje na školách zvýšenej pozornosti téme: boja proti drogám. V rámci spolupráce s políciou sa uskutočnila prednáška o drogovej aj inej závislosti s p. M. Žichlom.

            Cieľom projektu bolo zamerať sa na protidrogovú prevenciu a trestnú zodpovednosť. 

            Tretiaci a štvrtáci sme si najprv pozreli film s aktuálnou tematikou- Drogová pasca , neskôr vyjadrili svoje osobné názory , pocity a emócie. 

            Prednášajúci policajt s nami diskutoval o signáloch drogovej závislosti, o predmetoch, ktoré naznačujú užívanie drog, telesných prejavoch, ako sa zistí, či je niekto práve pod vplyvom drogy a o trestnom zákone o drogách.

            Pozorne sme počúvali, najviac nás zaujímali konkrétne príbehy zo života. 

            Akcia bola pre nás veľmi poučná.

        • BEST IN ENGLISH 2021
          • BEST IN ENGLISH 2021

          • V piatok 26. novembra 2021 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo medzinárodnej onlinesúťaže Best in English – Najlepší angličtinár roka. Súťaže sa zúčastnilo 14  študentov z ELE a IST tried. Táto celoeurópska súťaž je zameraná na otestovanie gramatických a lexikálnych schopností mimoriadne talentovaných angličtinárov.  Prihlásení študenti si overili svoje zručnosti aj v čítaní a počúvaní s porozumením. Na zvládnutie všetkých náročných zadaní žiaci mali aj časový limit- 60 minút. Úroveň súťaže B2/C1 je až o 1 resp. 2 úrovne vyššia než úroveň maturít z anglického jazyka na stredných odborných školách.. Študenti disponovali naozaj výbornou znalosťou jazyka vo všetkých oblastiach. Zároveň sa treba poďakovať všetkým, ktorí sa zúčastnili súťaže a zmerali si sily s rovesníkmi z iných tried. Najlepší z najlepších na našej škole získali nasledovný počet bodov z možných 125:


            1. Rastislav Kajan IV.AI  114 bodov

            2. Martin Galbavý IV.AI  110,5 bodov – lepší čas

            3. Nikoletta Beatrix Dobosi  I.DI  110,5 bodov


            Na celoslovenské a medzinárodné porovnanie výsledkov sa ešte čaká do 15. decembra.


            2021. november 26-án iskolánk is bekapcsolódott a Best in English – A legjobb angolos elnevezésű nemzetközi online versenybe. A nyelvtudását 14 ELE és IST tagozatos diák mérte össze. Ez az összeurópai verseny komplex módon teszteli a diákok nyelvtani és szókincsbeli tudását, de számot kell adniuk szövegértésből is olvasott ill. hallgatott szöveg után. Minderre a diákoknak 60 perces időkeretük volt. A versenyfeladatok B2/C1- es szintűek voltak, ami a szakközépiskolákban kötelezően előirt érettségi szintnél angol nyelvből 1 ill. 2 szinttel is magasabb. Diákjaink kiváló nyelvi készségekről és képességekről tettek tanúbizonyságot, és dicséret illet minden résztvevőt. A legjobbak közül a legjobbak eredmény iskolánkon a maximális 125 pontból:


            1. Rastislav KajanIV.AI  114 pont IV.AI  


            2. Martin Galbavý 110,5 pont – jobb idő


            3. Nikoletta Beatrix Dobosi  I.DI  110,5 pont

        • Školské kolo olympiády z anglického jazyka
          • Školské kolo olympiády z anglického jazyka

          • Vo štvrtok 18. novembra 2021 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády z anglického jazyka. Olympiády sa zúčastnilo 31 študentov, ktorí súťažili v 3 kategóriách. Prihlásení študenti si najprv overili svoje vedomosti v písomnej časti. Súťaž pokračovala ústnou prezentáciou, kde študenti mohli preukázať svoje zručnosti pri tvorení príbehu na základe predloženého obrázka a krátkym dialógom. Študenti disponovali naozaj výbornou znalosťou jazyka vo všetkých zručnostiach. Zároveň treba poďakovať všetkým, ktorí sa školského kola zúčastnili a zmerali si sily s rovesníkmi z iných tried.
            Víťazom jednotlivých kategórií prajeme veľa úspechov na okresnom a krajskom kole.

             Kategórie              

            2A (1- 2. Ročník OA)

            1. miesto – Banská Anna – II. DA – Postup do okresného kola

            2B ( 3-4. ročník OA )

            1. miesto – Erkélyi Enikő– IV.DA - – Postup do okresného kola
            2. miesto – Mésároš Vanda – IV.DA
            3. miesto – Varga Klaudia – IV. DA

            2D (1-4. Ročník  ELE,  IST)

            1. miesto – Kajan Rastislav– IV.AI  – Postup do okresného kola
            2. miesto – Soboslai Denis – II.AI
            3. miesto – Szabó Olivér – III. DI

             

                                                  Víťazom srdečne blahoželáme!

        • Študentská kvapka krvi 2021
          • Študentská kvapka krvi 2021

          • Každý, kto daruje krv, je hrdina.

            Naša škola má takýchto hrdinov veľa. Dôkazom toho je aj pochvala všetkých zúčastnených žiakov na Transfúznej stanici v Nových Zámkoch. S odhodlaním pomôcť všetkým, ktorí to potrebujú, sme mali totiž z novozámockých stredných škôl najviac záujemcov o darcovstvo.

            Všetci žiaci si zaslúžia pochvalu úprimná vďaka za humánny čin.

             

            Véradás 2021

            Mindenki, aki vért ad, egy hős.
            Iskolánkban sok ilyen hős van, a véradó központ dicsérete is ezt bizonyítja. Az érsekújvári középiskolák közül iskolánkról volt a legtöbb véradás iránt érdeklődő és adományozó diák.


            Vért adó diákjainknak köszönjük ezt az emberséges tettet.

        • Hodina deťom
          • Hodina deťom

          • Dňa 21. 10. 2021 sa konal 23. ročník verejnej zbierky Hodina deťom. Zbierky sa už tradične zúčastnila aj naša škola. Našim dievčatám zo IV. DA triedy sa podarilo vyzbierať 168,60 Eur, ktoré posielame na účet Nadácie pre deti Slovenska. Za Vašu nezištnú pomoc Vám patrí veľké  Ď A K U J E M!

        • Zenit v programovaní
          • Zenit v programovaní

          • Dňa 19.10.2021 sa uskutočnilo školské kolo súťaže Zenit v programovaní.

            Súťaže sa zúčastnili nasledovní žiaci:

            kategória A

            Dékány Martin    IV.AI

            Gardlík Tomáš    IV.AI

            Hadar Adam    IV.AI

            Kavan Patrik    III.AI

            Miko Jakub    III.AI

            kategória B

            Buka Oliver    II.BE

            Buranský Adam    II.AI

            Čerešňa Daniel    II.AI

            Czafík Miloš    II.AI

            Hrabala Matej    II.AI

            Hrala Jakub    II.BE

            Illés David    II.AI

            Kóňa Michal    II.BE

            Mráz Peter    II.AE

            Pintér Patrik    II.AI

            Vitkó Márk    II.AI

            Tešíme sa na výsledky.

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • Dňa 24. 9. 2021 sa konal zbierkový deň verejnej zbierky „Biela pastelka“, ktorej sa naša škola zúčastnila v spolupráci s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Našim dievčatám z II. DA triedy sa podarilo v škole vyzbierať 160,35 €, ktoré odovzdali základnej organizácii Únie nevidiacich a slabozrakých v Nových Zámkoch. Za Vašu nezištnú pomoc a príspevky patrí srdečná vďaka.

        • Medzinárodné online fórum pre vedeckú mládež "Krok do budúcnosti" - Moskva, Rusko
          • Medzinárodné online fórum pre vedeckú mládež "Krok do budúcnosti" - Moskva, Rusko

          • Po veľkom úspechu celosvetový triumf v novej kategórii!

            Na medzinárodnom fóre „Step into the future“, ktoré sa konalo v termíne od 22. marca do 30. apríla 2021, sa stretlo 1 078 najlepších mladých vedcov z 23 krajín Európy, Ázie a Afriky. 

             

            Hlavnými organizátormi tohto fóra sú Baumanova moskovská štátna technická univerzita (BMSTU) a Ruská inžinierska spoločnosť pre mládež v spolupráci s 12 poprednými ruskými univerzitami a 14 svetovo uznávanými výskumnými ústavmi. Kompletná porota fóra pozostávala zo 100 doktorov vied a 150 kandidátov vied, ktorých úlohou bolo vybrať víťazov pre 47 špecializovaných nominácií. Pre zaujímavosť Fórum „Step into the future“ sa konalo pod záštitou Ministerstva obrany, ROSKOSMOSU a členov Štátnej Dumy Ruskej Federácie.

             

            Kvôli celosvetovej pandemickej situácii sa 14. apríla 2021 medzinárodná časť fóra odohrávala v online priestore prostredníctvom aplikácie Zoom. Pred zahájením súťaže účastníci zaslali svoje videovizitky a krátke video o projekte. K projektu bolo potrebné vypracovať technickú dokumentáciu v anglickom jazyku. Pri online prezentácii mali účastníci pridelený časový harmonogram a 10 minút na odprezentovanie svojej práce pred porotou v anglickom jazyku. 

             

            Medzi reprezentáciu Slovenska na tomto fóre sa vďaka výborným výsledkom na celoslovenskej súťaži „AMAVET Festival vedy a techniky“ prebojovali aj dvaja žiaci Spojenej školy, Komárňanská 28, Nové Zámky: Adrián Komanek a Patrik Michlian so svojím projektom Friendly Dalek – Autonomous robot. Svoju spoločnú prácu prezentovali v anglickom jazyku v kategórii „Engineering“, kde ich konkurenciu tvorilo 18 tímov z celého sveta. V medzinárodnom kole sa im podarilo vybojovať postupové ocenenie druhého stupňa do finálneho vyhodnotenia – „The Grand Award Ceremony“. 

             

            Finálne vyhodnotenie veľkého množstva projektov pozostávalo z ocenenia najlepších projektov v kategórii medzinárodnej aj ruskej vnútroštátnej časti súťaže. Vyhodnocovacia časť súťaže prebiehala až do 3. júna 2021. Komisia pozostávajúca z 250 popredných vedcov a významných osobností Ruskej federácie vybrala 9 absolútnych víťazov špecifických kategórii. 

            Žiaci Spojenej školy, Komárňanskej 28, Nové Zámky, Adrián Komanek a Patrik Michlian – IV.AI, za svoju prácu získali ocenenie „The Best Engineering Project“ a stali sa absolútnymi víťazmi fóra „Step into the future 2021“ v Moskve. 

             

            Gratulujeme!

        • Mimoriadny úspech na XXVI, medzinárodnej súťaži INFOPROG
          • Mimoriadny úspech na XXVI, medzinárodnej súťaži INFOPROG

          • Gymnázium vo Fiľakove 27. mája 2021 usporiadalo finále 26. ročníka celoštátnej súťaže v informatike s medzinárodnou účasťou pre stredné školy s vyučovacím jazykom maďarským. Súťaž sa konala pod záštitou ministerstiev školstva SR, MR a ďalších významných inštitúcii.

            Na súťaži INFOPROG sa každoročne porovnávajú vedomosti žiakov v rôznych oblastiach informačných technológií.  Súťaže sa zúčastnilo takmer 100 žiakov zo 6 štátov.

            Súťaž je určená pre študentov stredných škôl. Študenti prichádzajú zo škôl Slovenskej republiky a z okolitých štátov; zo Srbska, z Maďarska, z Ukrajiny, z Rumunska, zo Slovinska a z Chorvátska. Súťaž sa člení na korešpondenčnú a finálovú časť. Je pre študentov 1.- 4. ročníka stredných škôl v dvoch vekových kategóriách.

            Na 26. ročníku súťaže sa zúčastnilo 62 žiakov zo 4 štátov. Našu školu reprezentovali 4 žiaci.  

            Študentka Anna Udvaros z triedy IV.DI získala v používateľskej kategórii A 

            1. miesto v celoštátnej a

            3. miesto v medzinárodnej súťaži.

            Víťazke srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov aj v budúcnosti.

            Podrobnosti na http://www.infoprog.net

             

            Rendkívüli érsekújvári siker a XXVI. nemzetközi INFOPROG-on

             

            2021 május 27-én immár 26. alkalommal került megrendezésre a Szlovák és a Magyar Oktatásügyi Minisztérium által regisztrált nemzetközi INFOPROG verseny. Idén 4 ország 15 iskolájának 62 diákja mérte össze tudását az informatika és számítástechnika tudományának különböző területein. Eme jelentős versenyen iskolánkat 4 diák képviselte. 

            A verseny döntőjére a levelező fordulók után a Füleki Gimnáziumban került sor.

            A 26. INFOPROG versenyen Udvaros Anna ID.I osztályos tanuló

            országos 1. és nemzetközi 3. helyezést ért el.

            A kiváló eredményekhez diákunknak gratulálunk és további sok sikert kívánunk.

            A verseny részletes eredményei és további információk a http://www.infoprog.net címen érhetők el.

        • Majstrovstvá sveta v robotike
          • Majstrovstvá sveta v robotike

          • Júnové majstrovstvá sveta v robotike budú s našou účasťou. Robotický tím CastleBot si ju zabezpečil v kategórii RCJ – RESCUE.

            Tím tvoria žiaci I.AI triedy :

            René Bergendi – jeho úlohou je určovanie stratégie a organizácia práce tímu, vyhľadávanie informácií a inovácií, stará sa o prepájanie matematiky a programovania …

            Daniel Čerešňa – má na starosti umelú inteligenciu robotov , riešenie vyhľadávania a rozpoznávania obetí

            Márk Vitkó – hlavný navigátor robotov, konštruktér a tvorca máp


            Robotické súťaže kategórie Rescue- simulujú využitie robotov v prostredí, kde sú podmienky pre existenciu ľudí nemožné. Napr. živelné pohromy, prípadne havária jadrovej elektrárne ... Robot má v určenom čase a priestore vyhľadať obete, vyhodnotiť ich stav a poskytnúť prostriedky pre záchranu. V tomto roku – vzhľadom na podmienky – súťaž prebieha v robotickom simulačnom prostredí – Webots.

            Naši študenti postupujú na majstrovstvá ako víťazný tím zo Slovenska. Účasť si vybojovali v rámci celosvetovej kvalifikácie. Spojili vedomosti z modelovania, matematiky, programovania a komunikácie do jedného projektu ...

            ... a vytvorili robota, ktorý sa pohybuje v prostredí pomocou vlastného algoritmu. Pri vyhľadávaní obetí, robot prekonáva prekážky - napríklad blato alebo diery v podlahe. Tieto prekážky zisťuje pomocou kamery. Kamery - s využitím prvkov umelej inteligencie - zároveň použili na detekciu a rozpoznávanie obetí. Blahoželáme k úspechu a na majstrovstvách sveta držíme palce !

        • Celoštátne kolo 3D tlač
          • Celoštátne kolo 3D tlač

          • Dňa 29.4.2021 sa uskutočnilo celoštátne kolo 4.ročníka súťaže 3D tlač online formou. Hlavným cieľom súťažnej práce v celoštátnom kole bolo vytvoriť trojrozmerný model vzdušného motora (motor poháňaný prúdením vzduchu). Hotový model by mal byť vytlačiteľný na 3D tlačiarni.

            Našu školu reprezentoval žiak z II.BE Jakub Kostyál, ktorý postúpil z krajského kola. 

            V celoštátnom kole sa umiestnil na 6. mieste.

            Srdečne gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu.  

            Výsledková listina

             

        • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA
          • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA

          • Dňa  30. marca 2021 prebehlo online krajské kolo 70. ročníka matematickej olympiády.

            V  kategórii C  postúpila  z našej školy žiačka I.DI triedy Borbála Udvaros, ktorá sa stala úspešným riešiteľom a v silnej  konkurencii študentov z gymnázií obsadila výborné 12. miesto.

             Gratulujeme a prajeme veľa úspechov aj v budúcich ročníkoch.

             

            2021. március 30. online formában végbement a matematikai olimpiász kerületi fordulója. Iskolánkat Udvaros Borbála, az I.DI osztály tanulója képviselte. A C kategóriában sikeres megoldó lett. A versenyen részt vevő gimnáziumok diákjai között Borbála volt az egyetlen szakközépiskolás diák. Iskolánkat becsülettel, szép eredménnyel képviselte, amiért külön köszönet jár neki.

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

          • Dňa 20. a 21. apríla  2021 sa uskutočnila medzinárodná matematická súťaž KLOKAN online formou. Z našej školy sa zapojilo 26 žiakov.

             

            V kategórii O12 dosiahli najlepšie výsledky nasledovní žiaci:

            Ferenc Simon z triedy II.DI s percentilom 95,68

            Péter Schmidt z triedy II.DI s percentilom 86,19

            Patrik Pintér z triedy I.AI s percentilom 83,35

            Borbála Udvaros z triedy I.DI s percentilom 79,59

            Benjámin Borka z triedy II.DE s percentilom 79,59.

             

            V kategórii O34 dosiahli najlepšie výsledky nasledovní žiaci:

            Krisztián Szabó z triedy IV.DI s percentilom 93,13

            Patrik Tóth z triedy IV.DE s percentilom 83,93

            Bence Bajkai z triedy IV.DE s percentilom 82,22

            Ádám Plankó z triedy IV.DE s percentilom 71,22

             

            K vynikajúcim výsledkom im gratulujeme a prajeme veľa podobných úspechov aj v budúcnosti.

        • Vyhodnotenie XXXXIII. ročníka Krajského kola SOČ
          • Vyhodnotenie XXXXIII. ročníka Krajského kola SOČ

          •  

                      Dňa 24. marca 2021  sa uskutočnilo online formou KK SOČ. Hodnotené boli práce študentov z celého Nitrianskeho kraja, aby presvedčili členov hodnotiacich komisií o tom, že práve ich práca je v danom odbore najlepšia. Našu školu reprezentovalo 10 študentov s 9 prácami. Na popredných  miestach sa umiestnili nasledovní študenti a to:

            Máté Konkoly                            IV.DI                    1. miesto

            s prácou „APG Automatický balíkomat “

            v súťažnom odbore č. 12 – Elektrotechnika, hardware, mechatronika

             

            Ronald Farkaš                            IV.AI                    2. miesto

            s prácou „Project F “

            v súťažnom odbore č. 1 – Problematika voľného času

            Denis Ivan                                  IV.AI                    2. miesto

            s prácou „Analýza a vyhodnocovanie kvality ciest “

            v súťažnom odbore č. 9 – Strojárstvo, hutníctvo, doprava

            Anna Udvaros                            IV.DI                    2. miesto

            s prácou „Zbierka úloh pre Advanced ECDL “

            v súťažnom odbore č. 14 – Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie

             

            Srdečne blahoželáme,  práce  postupujú do Celoslovenského kola SOČ. Podrobnosti o spôsobe realizácie celoštátneho kola budú známe v apríli.

            Podrobná výsledková listina:  KK_SOC_NR_2021.xls

    • Kontakty

      • Spojená škola, Komárňanská 28, Nové Zámky
      • 035/6418 514, 0910836874 -riaditeľka (PaedDr. Lucia Takácsová ) 035/6418 256 - sekretariát, fax 035/6406 110, 0903469388 - zástupcovia riaditeľky (PaedDr. Aneta Katonová, Ing. Silvia Seresová, Mgr. Silvia Kollárová) 035/6418 516 - mzdárka/personalistka 035/6418 515 - účtovníčka 035/6418 515 - hospodárka 035/6406 100 - vedúca školskej jedálne
      • Komárňanská 28, 940 75 Nové Zámky 940 75 Nové Zámky Slovakia
      • 00012 432
    • Prihlásenie