• FiNNkvíz 2024
          • FiNNkvíz 2024

          • Dňa 17. 4. 2024 sa konala online súťaž FiNNkvíz 2024 zameraná na finančnú gramotnosť 1. a 2. ročníkov stredných škôl. Súťaž pripravila Nadácia NN v spolupráci so spoločnosťou ASC Applied Software Consultants, s.r.o., prebiehala v aplikácii EduPage. Súťažiaci mali zodpovedať 20 otázok z finančnej oblasti, na vypracovanie mali 40 minút.  

            Výsledková listina bude zverejnená neskôr.

            Ďakujeme za účasť

        • Recitačná súťaž M. Tompu- okresné kolo - Tompa Mihály Országos Verseny – járási forduló
          • Recitačná súťaž M. Tompu- okresné kolo - Tompa Mihály Országos Verseny – járási forduló

          • Dňa 12.4.2024 sa naši traja žiaci zúčastnili 31. ročníka okresného kola recitačnej súťaže M. Tompu organizovaného pre žiakov s VJM. V zlatom pásme a s postupom do krajského kola  sa umiestnili Evelyn Pilinská z III. DA a Sebastian Zahorcsek z II.DI. Márton Sárközy z III.DI sa umiestnil v bronzovom pásme. Všetkým srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalšom kole súťaže. 

             

            2024.4.12-én három tanulónk vett részt a Tompu Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulóján.  Pilinská Evelyn a III. DA-ból és Zahorcsek Sebastian a II.DI-ből aranysávosként tovább jutottak a kerületi fordulóba, ill. az országos elődöntőbe. Sárközy Márton a III.DI-ből bronzérmes lett. 

            Mindannyiuknak gratulálunk és drukkolunk a verseny következő fordulójához.

        • Súťaž   „NAG 2024“
          • Súťaž   „NAG 2024“

          • Dňa 9.4.2024 sme sa so 6 žiakmi zúčastnili v národnom kole prestížnej súťaže Networking Academy Games – NAG 2024 na Fakulte riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline.

            Žiaci boli rozdelení do rôznych kategórií, kde pracovali na zadaných úlohách – teoretických i praktických, ktoré pozostávali z problematiky počítačových sietí a kybernetickej bezpečnosti. 

            Opäť, umiestnenie našich žiakov v súťaži nepotrebuje ďalší komentár: 

             

            Kategória UNI – súťaž jednotlivcov, 32 súťažiacich 

            1.miesto: David Illéš, (IV.AI)

            2.miesto: Denis Schreiner, (III.AI)

             

            Kategória HS3 – trojčlenné tímy, 29 súťažiacich tímov

            4.miesto: David Illéš, (IV.AI), Denis Schreiner, (III.AI), Alex Paulík, (III.AI)

            12.miesto: Michal Mátyus, Radovan Danács, Timotej Matkovič (všetci z III.AI)

             

            Kategória kybernetická bezpečnosť – súťaž jednotlivcov, 17 súťažiacich 

            8.miesto: David Illéš, (IV.AI)

            14.miesto: Denis Schreiner, (III.AI)

             

            Výsledková listina: https://netacad.sk/nag-vysledky/

            Žiakom zo srdca gratulujeme a ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu seba a našej školy, a držíme im palce v ich ďalšom osobnom raste.

        • Junior kóder / kóderka
          • Junior kóder / kóderka

          • Náš žiak Denis Schreiner (III.AI) 20.3.2024 sa zúčastnil na celoštátnej súťaži pod názvom Junior kóder/kóderka, ktorá sa uskutočnila na Fakulte riadenia a informatiky UNIZA (Žilinská univerzita v Žiline).

            Na súťaži sa zúčastnilo 174 žiakov. Počas 3 online kôl sa museli zúčastniť na prípravách, riešiť rôzne domáce úlohy. Najlepších 29 žiakov pozvali na celoštátne finále a zároveň sú už všetci prijatý na univerzitu bez prijímacích skúšok (informácie o finalistov: https://www.fri.uniza.sk/aktuality/pozname-finalistov-fri-sutazi-junior-koder-koderka-junior-manazer-manazerka-3d-tlac)

            Na celoštátnom finále pomocou objektového programovania v integrovanom vývojovom prostredí Greenfoot museli vytvoriť počítačovú hru. Programovanie prebehlo v programovacom jazyku Java. Žiaci museli vyriešiť 22 úloh za 2 a pol hodiny.

            Denis Schreiner vybojoval 2. miesto a vyhral vecné ceny (napríklad aj Alza poukážky v hodnote 200 eur).Srdečne blahoželáme účastníkom a ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu školy.

            Výsledky súťaže nájdete na odkaze: https://www.fri.uniza.sk/aktuality/finale-sutaze-junior-koder-koderka-pozna-svojich-vitazov

        • MATEMATICKÝ KLOKAN
          • MATEMATICKÝ KLOKAN

          • Dňa 26. marca 2024 sa uskutočnila medzinárodná matematická súťaž KLOKAN. Z našej školy sa zapojilo 48 žiakov. 

            Súťažili sa dvoch kategóriách:Kadet O12 – žiaci 1. a 2. ročníka

            Junior O34 -  žiaci 3. a 4. ročníka 

            Výsledky budú zverejnené 17. apríla 2024.

        • Hodina deťom
          • Hodina deťom

          • Dňa 21. 3. 2024 sa konala verejná celoslovenská zbierka „Hodina deťom“, do ktorej sa už tradične zapojila aj naša škola. Výnos je tento rok určený na pomoc deťom z jednorodičovských rodín, ktoré sú ohrozené chudobou a sociálnym vylúčením. Dobrovoľníčky z III. DA triedy vyzbierali 230,56 Eur, za ktoré Vám všetkým patrí srdečná vďaka.

             

            2024. március 21-én került sor a "Hodina deťom" országos nyilvános gyűjtésre, melybe iskolánk ezúton is bekapcsolódott. A befolyt összeget ez alkalommal az olyan egy szülővel nevelkedő gyermekek megsegítésére fordítják, akiket szegénység és kirekesztés fenyeget. Önkénteseinknek a 

            III. DA osztályból sikerült 230,56 Eurót összegűjteni, amiért mindenkinek hatalmas köszönet jár.

        • Hodina s motivačným trénerom
          • Hodina s motivačným trénerom

          • 19. marca 2024 sme mali možnosť privítať na pôde našej školy pod záštitou vydavateľstva MacMillan Publications výchovného poradcu, motivačného trénera MM publicationsa učiteľa Gregga Sotiropoulosa.  

            Gregg, ktorý má grécke korene, sa narodil a vyrastal v New Yorku, USA a so svojím programom pochodil mnoho krajín po celom svete. Ako rodený anglicky hovoriaci veľmi rýchlo prekonal počiatočnú zdržanlivosť študentov svojím dynamickým štýlom prezentácie a profesionálnym motivačným prístupom.

             

            Gregg predniesol veľmi energickú prezentáciu, množstvom inšpiratívnych rád zameraných na budovanie sebavedomia, kritického myslenia a dôležitosť učenia sa angličtiny priblížil jazyku tínedžerov. Hlavnou témou bolo nastavenie mysle a vzťahy, ale odzneli aj také pojmy ako chyby, neúspech, zlyhanie aj stres, ktoré pokladal za užitočné momenty na ceste k sebapoznaniu.

             

            Jeho prezentácia poukázala na hodnoty, ktoré sú kľúčové aj z hľadiska zdravého a vyváženého rozvoja osobnosti a sebapoznania. S jemnou iróniou ilustroval nadmerné využívanie výdobytkov techniky a videl príčinu zlyhaní a chybách v našich životoch z úplne novej perspektívy, vymykajúc sa zakoreneným normám, stereotypom a spoločenským konvenciám.

             

            Po vyše hodinovej prezentácii sme odchádzali nabudení, akoby aj trošku posilnení  hrejivými myšlienkami a určite s úsmevom na tvári.  

             

            Podľa nášho názoru je takýto rozvoj osobnosti v živote študentov nevyhnutný.

             

            Bolo nám cťou a dúfame, že toto inšpiratívne stretnutie nebolo jediné.

             

        • Slávnostná spomienka – ünnepi megemlékezés
          • Slávnostná spomienka – ünnepi megemlékezés

          • Každoročne si 15. marca pripomíname výročie revolučných rokov 1848-49, keď národnosti žijúci na území Monarchie povstali proti nátlaku. Tento rok po prvý raz žiaci všetkých novozámockých škôl s VJM spoločne oslávili tento sviatok kladením vencov pri soche Gergelya Czuczora, revolučného básnika, rodáka z neďalekých Andoviec. Našu školu na tejto udalosti zastupovala trieda III.DI.

            Március 15. történelmünk egyik legfontosabb dátuma. Az 1948/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóját évente megünnepeljük városunkban is. Érsekújvár magyarajkú diákságának közös megemlékezésére idén első alaklommal került sor. Czuczor Gergely forradalmi papköltő mellszobrát iskolánk képviseletében a III.DI osztály koszorúzta meg.

        • Návšteva filmového predstavenia v kine Mier - Mozilátogatás
          • Návšteva filmového predstavenia v kine Mier - Mozilátogatás

          • Dňa 14. marca sa triedy s VJM zúčastnili filmového predstavenia Semmelweis. Príbeh Ignáca Semmelweisa, lekára označovaného za záchrancu matiek rozpráva  o statočnom a nezlomnom lvedcovi,  ktorý pre život matiek bol ochotný prekonať všetky prekážky a porušiť všetky pravidlá. Naši žiaci ocenili hlboký umelecký zážitok a nadpriemerne kvalitný film – nezvyčajne v kinosále -  potleskom.

            Iskolánk magyar tagozatának diákjai március 14-én filmvetítésen vettek részt, mely során a Semmelweis című filmet nézték meg. Semmelweis Ignác, az anyák megmentője egész életét a kutatásainak szentelte  kitartó közdelemben, az akadályok leküzdése és akár a szabályok felrúgása által. A kétórás előadás mindenkit megszólított. A maradandó művészi élményt diákjaink tapssal hálálták meg.

        • Návšteva divadelného predstavenie
          • Návšteva divadelného predstavenie

          • Naši žiaci z I.AE a z I.BE triedy navštívili Divadlo A. Bagara v Nitre, aby videli muzikál POVALA. Perfektné kulisy, zvukové a svetelné efekty, prostredie divadla a hlavne výkony hercov, zanechali v žiakoch hlboký umelecký dojem. Všetci odchádzali veľmi spokojní a plní nových zážitkovdomov.     

            Foto

        • Generálna skúška PČOZ
          • Generálna skúška PČOZ

          • Dňa 14. februára 2024 sa uskutočnila Generálna skúška praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky triedy IV. DA. Úlohou žiakov bolo založiť obchodnú spoločnosť, zhotoviť jej logo, zostaviť otváraciu súvahu, zaúčtovať zadané účtovné prípady pomocou účtovného softvéru, vyhotoviť účtovné dokumenty (faktúry, bankové doklady, pokladničné doklady), vystaviť účtovný denník a pohyby na účtoch. V účtovnom denníku spoločnosti následne zaúčtovali vybrané účtovné prípady. Potom museli zvládnuť ekonomické výpočty na zostavenie odpisového plánu účtovných odpisov dlhodobého majetku, výpočet čistej mzdy zamestnancom a výpočet kalkulácie na daný produkt spoločnosti.

            Generálna skúška je dobrým odrazovým mostíkom na úspešné zvládnutie praktickej časti maturitnej skúšky. Preto veríme, že každý študent úspešne zvládne túto časť maturitnej skúšky.

            1. miesto: Jennifer Eliášová

            2. miesto: Noémi Tóthová

            3. miesto: Kinga Sillóová

        • Ekonomická olympiáda- Közgazdasági Diákolimpia
          • Ekonomická olympiáda- Közgazdasági Diákolimpia

          • V dňoch 19. a 20. 2. 2024 sa konalo online kolo súťaže Ekonomická olympiáda v maďarskom jazyku, ktorého sa zúčastnilo 25 žiakov našej Obchodnej akadémie. Najviac bodov z max. 25 získali nasledovní žiaci, ktorým gratulujeme a ďakujeme za účasť.

            2024. február 19-én és 20-án zajlott a Közgazdasági Diákolimpia első online fordulója, melyen Kereskedelmi akadémiánk 25 diákja mérkőzött meg magyarországi, felvidéki és vajdasági magyar nyelven tanuló diákokkal. Iskolánk diákjai közül legjobban az alábbiak teljesítettek, nekik gratulálunk és köszönjük a részvételt J

            III. DA                      1. Monika Kollárová

                                            2. Sabina Gaálová, Dóra Szmolka

                                          

             

            IV. DA                       1. Kinga Sillóová

                                             2. Melanie Horváthová, Marianna Némethová

                                             

        • Poznaj slovenskú reč
          • Poznaj slovenskú reč

          • Dňa 15.02.2024 sa uskutočnilo školské kolo súťaže Poznaj slovenskú reč. Táto súťaž je určená pre druhý a tretí ročník tried s vyučovacím jazykom maďarským. Poslaním súťaže Poznaj slovenskú reč je vyhľadávanie talentovaných a nadaných žiakov, podporovanie ich záujmu k samostatnej tvorivej činnosti, sebavzdelávaniu a pestovanie kladného vzťahu žiakov k vyučovaciemu predmetu slovenský jazyk a slovenská literatúra. Odvahu zmerať si sily v súťaž nazbieralo iba pár žiakov, ale ich slovná zásoba a jazykový prejav boli na vysokej úrovni. V tesnom súboji nakoniec svojich súperov zdolali a do okresného kola postupujú: Anabela Gyetvenová, III.DA (za o.z. OA) a Immanuel Lelovics, II.DI (za o.z. SPŠE S.A.Jedlika). 

            Víťazom blahoželáme a želáme veľa šťastia v ďalšom kole súťaže.

             

        • Výsledky krajského kola Olympiády v anglickom jazyku
          • Výsledky krajského kola Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 14. 2. 2024 sa na Gymnáziu Nové Zámky uskutočnilo krajské kolo Olympiády v anglickom jazyku, na ktorom sa zúčastnili žiaci základných a stredných škôl a príslušných ročníkov šesť- a osemročných gymnázií, ktorí sa na okresnom kole OAJ umiestnili na 1. mieste.

            Súťažilo sa v 8 kategóriách, pričom našu školu reprezentoval víťaz na okresnom kole v kategórii 2D, menovite Denis Soboslai z IV. AI triedy, ktorý sa umiestnil na 3. mieste a je úspešným riešiteľom kola.

            Srdečne blahoželáme!

        • Návšteva divadelného predstavenia-Színházlátogatás
          • Návšteva divadelného predstavenia-Színházlátogatás

          • Dňa 13.2.2024 sa výber žiakov z tried s vyučovacím jazykom maďarským spolu s pedagógmi PaedDr. Gabriela Alexovič, Ing. Katarína Pokorná, Mgr. Ildikó Dallosová a PaedDr. Viktória Csepedi sa zúčastnili divadelného predstavenia v Jókaiho divadle v Komárne.

            Pred divadelným predstavením žiaci mali rozchod pri divadle s krátkym občerstvením. Videli sme hudobnú hru v dvoch častiach pod názvom Pál utcai fiúk. Dej predstavenia naši žiaci už poznali z povinného čítania zo základných škôl. Predstavenie trvalo 3 hodiny, ale vôbec sme nevnímali, že to je veľa. Z hercov sršala energia a mladistvý elán, pesničky nás vtiahli do deja. Našim žiakom sa predstavenie veľmi páčilo, tešili sa, že sme pre nich zorganizovali návštevu divadla. Dúfam do budúcna budeme mať možnosť znova navštíviť toto divadlo s našimi žiakmi, a zúčastniť sa ďalšieho famózneho predstavenia.

            Foto

            2024.02.13-án iskolánk magyar tagozatának diákjai színházlátogatáson vettek részt Komáromban.

            A komáromi Jókai Színházban A Pál utcai fiúk című musicalt néztük meg Dés-Geszti-Grecsó feldolgozásában. Bár a darab cselekménye mindenki számára ismert volt alapiskolai tanulmányai folytán, a zenés-táncos, diák közeli adaptáció különösen élvezetessé tette az előadást.

            Külön örömünkre szolgált, hogy a színpadon látattuk Vörös-inges szereplőként iskolánk I.DA osztályának diákját, Bernáth Áront, akinek ezúton is gratulálunk a darabban nyújtott teljesítményéhez.

            Az előadás utáni állótaps bizonyítja, hogy tartalmas és színvonalas előadásokra minden korosztály igényt tart.

             

             

        • Súťaž „NET@FIIT 2024“
          • Súťaž „NET@FIIT 2024“

          • Dňa 12.2.2024 sme sa s 15 žiakmi zúčastnili celoslovenskej súťaže NET@FIIT na fakulte FIIT STU v Bratislave. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 84 žiakov zo stredných škôl.

            Žiaci boli rozdelení do rôznych PC tried, kde pracovali na zadaných úlohách, ktoré pozostávali z problematiky počítačových sietí a kybernetickej bezpečnosti.

            Po skončení súťaže boli vyhlásení najlepší traja a úspešní riešitelia, ktorí získali body, ktoré si môžu uplatniť o uchádzanie sa na ich VŠ.

            Umiestnenie našich žiakov v súťaži nepotrebuje ďalší komentár...

            Víťazi

            1. David Illéš, (IV.AI)

            2. Denis Schreiner, (III.AI)

            3. Alex Paulík, (III.AI)

             

            Výsledková listina: https://www.fiit.stuba.sk/netfiit2024.html?page_id=6647

            Žiakom zo srdca gratulujeme a ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu seba a našej školy, a držíme im palce v ich ďalšom osobnom raste.

        • Sudoku súťaž
          • Sudoku súťaž

          • Dňa 12. februára 2024 sa uskutočnila na našej škole už tradičná súťaž v riešení S U D O K U  na čas. Zúčastnilo sa na nej 30 žiakov z rôznych tried. Súťažiaci riešili 4 úlohy s rôznou obťažnosťou. Každá úloha bola obodovaná iným počtom bodov. Taktika súťažiacich bola rôzna.  Poradie víťazov na prvých piatich miestach je nasledovné:

            1. Šajtošová Katarína – II.AI

            2. Okoš Máté Zsolt – II.DI

            3. Banská Anna – IV.DA

            4. Raj Tamara – I.DA

            5. Tóth Noémi – IV.DA         

            Víťazom blahoželáme a želáme veľa úspechov a správnych riešení!

        • SID - Safer Internet Day
          • SID - Safer Internet Day

          • Deň bezpečného internetu (SID - Safer Internet Day) je každoročné podujatie zamerané na zvyšovanie povedomia o rozumnejšom používaní digitálnych technológií - internetu a smartfónov. Tento rok sa podujatie konalo 6. februára. K iniciatíve sa pripojilo viac ako 170 krajín, ktoré organizovali rôzne podujatia na ochranu používateľov internetu. Aj naša škola sa zapojila do SID, kde sa zúčastnila trieda III.DA v dvojhodine (2x45 minút). Po prvýkrát sme sa zaoberali nebezpečenstvami umelej inteligencie. Medzi nimi sme vyzdvihli deepfake videá, čo sú zmanipulované (upravené) videá, v ktorých napr. známe osoby môžu tvrdiť alebo robiť veci, ktoré v skutočnosti nikdy neurobili a ovplyvňovať nás tak, aby sme volili daného politika, robili riskantné investície atď. Spomínali sme My Puzzles a podobné aplikácie na Facebooku, v ktorých môžu tvorcovia voľne používať nahrané obrázky upravené umelou inteligenciou. Žiaci mali tiež možnosť vyskúšať si rôzne online nástroje na rozpoznávanie umelo vytvorených textov a obrázkov, čím si rozvíjali svoje schopnosti kritického myslenia. Ďalšou témou boli podvody, hlavne falošné e-shopy, ktoré majú ukradnúť údaje o karte. Hlavným lákadlom týchto stránok sú vždy veľké zľavy. Na odhalenie podvodov sa žiaci naučili používať stránky na filtrovanie podvodov, ako sú Trustpilot, ScamAdviser. Prešli sme si najčastejšie a najnebezpečnejšie podvody, z ktorých najnovší je podvod s opustenými kuframi na bratislavskom letisku za 2 €. Po zaplatení poplatku vám, samozrejme, ukradnú údaje o karte. Nasledujúca téma bola phishing, pri ktorom sa podvodníci dostávajú k našim údajom (identifikátorom, heslám, číslam kreditných kariet atď.) Žiaci museli na rôznych príkladoch identifikovať falošné webové stránky, e-maily alebo komerčné podvody (napr. Facebook Marketplace). Museli venovať pozornosť obsahu, kvalite obrázkov, ktoré môžu byť výstražným znamením pokusu o podvod. Museli sa uistiť, že odkaz je pravý, t. j. že v adrese skutočnej webovej stránky sa nachádza skratka "https" a pred ňou "zelený visiaci zámok" (najmä na stránkach sociálnych sietí a bánk), ktoré označujú zabezpečené pripojenie. Nasledujúca téma sa týkala bezpečného používania mobilných zariadení. V závislosti od operačného systému (Android a iOS) sme prediskutovali bezpečné sťahovanie aplikácií v obchodoch Google Play a App Store. Upozornili sme sa na nebezpečenstvo voľne stiahnuteľných aplikácií, napr.: milióny falošných čísel stiahnutí namiesto mena vývojára aplikácie, falošné pozitívne recenzie, nepreberanie do úvahy práva, ktoré dostáva aplikácia. Tie môžu v konečnom dôsledku viesť k odpočúvaniu a strate súkromia, keďže je možné získať polohu používateľa a získať osobné údaje (listy, SMS atď.).Nakoniec sme sa zaoberali s heslami, vrátane ich zvýšenia bezpečnosti. Snažili sme sa upozorniť študentov na skutočnosť, že bezpečné heslo pozostáva z minimálne 8 znakov obsahujúcich veľké a malé písmená, čísla a špeciálne znaky (napr. @ # $ %). Ďalej sme uviedli najčastejšie používané ľahko prelomiteľné heslá napr. 123456, heslo, qwerty, abc123 atď. U študentov sme si tiež overili, či ich aktuálna emailová schránka neunikla počas phishingového podvodu.

    • Kontakty

      • Spojená škola, Komárňanská 28, Nové Zámky
      • 035/6418 514, 0910836874 -riaditeľka (PaedDr. Lucia Takácsová ) 035/6418 256 - sekretariát, fax 035/6406 110, 0903469388 - zástupcovia riaditeľky (PaedDr. Aneta Katonová, Ing. Silvia Seresová, Mgr. Silvia Kollárová) 035/6418 516 - mzdárka/personalistka 035/6418 515 - účtovníčka 035/6418 515 - hospodárka 035/6406 100 - vedúca školskej jedálne
      • Komárňanská 28, 940 75 Nové Zámky 940 75 Nové Zámky Slovakia
      • 00012 432
    • Prihlásenie