• ESET Bratislava
          • ESET Bratislava

          • Dňa 28.06.2022 vybraní žiaci z tried I.AI, II.AI a III.AI absolvovali exkurziu v slovenskej firme ESET so sídlom v Bratislave. Exkurzia bola zameraná na oboznámenie sa so samotnou firmou ESET, jej priestormi, oblasťami podnikania a odborným personálom. Žiaci získali nové vedomosti ohľadne vírusov, ich hľadania a ochrany proti nim. Boli oboznámení s procesom zbierania informácií o potenciálne nechcených aplikáciách, škodlivých kódoch, vyhodnocovaní a štatistike nazbieraných údajov a komunikácii s konkurenčnými antivírusovými spoločnosťami.

        • Imatrikulácie prvákov
          • Imatrikulácie prvákov

          • Zábava, sranda a vtípky. Týmito troma slovami sa dá jednoducho opísať priebeh imatrikulácie. Tretiaci mali pre nás pripravený nezabudnuteľný program, ktorý bol plný akcie a prekvapenia. Od súťaži v tancovaní až po rap battle, všetky sme si naplno užili. Trieda, ktorá získala najväčší počet bodov za všetky súťaže dostala ako cenu krásnu tortu, ktorú si potom mohli všetci v triede vychutnať. Naša trieda, I. AI, sa stala práve tou víťaznou. Imatrikulácie boli krásnym privítaním pre všetkých prvákov, za ktoré veľmi pekne ďakujeme.

                                                                 FOTO

            Az elsősök várva várt avatására 2022. június 27-én  került sor. A harmadik osztályos tanulók nagy odafigyeléssel és humorral készítették elő a fergeteges eseményt. A délelőtt folyamán három osztály között folyt a verseny . Az 1.DA, 1.DE és 1.DI lelkes csapatai az ötletes  és kihívást szolgáló feladatokat ügyesen teljesítették. Az 1.DA igazi csapatmunkával szerezte meg az első helyért járó édes jutalmat. Az avatás végén eskütétellel váltak a diákok az iskola tényleges tagjaivá. Köszönet az összes résztvevőnek és a harmadikos szervezőknek az élménydús napért.

        • Úspech absolventiek OA
          • Úspech absolventiek OA

          • Úspech čerstvých absolventiek našej Obchodnej akadémie! Edinu Bazsóovú a Bernadett Bazsóovú zo IV. DA triedy prijímala na FEM SPU v Nitre osobne pani dekanka a to bez prijímacích skúšok, vďaka ich vynikajúcim študijným výsledkom. Sme na nich hrdí a prajeme veľa úspechov v ďalšom štúdiu!

        • Divadelné predstavenie v DAB
          • Divadelné predstavenie v DAB

          • Dňa 23. júna 2022 sa triedy I.AE a I.AI zúčastnili divadelného predstavenia Drotár od autora Jána Palárika v Divadle Andreja Bagara v Nitre pod pedagogickým dozorom p. uč. Danácsovej, p. uč Fabuľovej a p. uč. Gyuríkovej. Inscenácia sa odohráva v Budapešti v 60. rokoch 19. storočia, kde sa v rodine vplyvného továrnika Rozumného náhodne stretávajú slovenský drotár a jeho pomaďarčený brat, poľský šľachtic, nemecký Žid a český žandár. Každý s iným záujmom. Okrem vášnivých a v súčasnosti veľmi aktuálnych národnostných a sociálnych sporov, rozporov a konfliktov vytvára autor veľký priestor aj pre ľúbostné vášne vydajachtivých mladých slečien a pletky slobodných mládencov. Po predstavení sa triedy presunuli do nákupného centra Mlyny, kde sa dosýta najedli a taktiež navštívili niektoré z mnohých obchodov s oblečením a obuvou.

            Samuel Podbehlý (I.AI)

        • Školský výlet II.DA
          • Školský výlet II.DA

          • Na školský výlet sa trieda II. DA vybrala do neďalekej Nitry. Zažili komentovanú prehliadku nitrianskeho hradu, diecézneho múzea, mali možnosť vystúpiť na vežu kostola a navštíviť nádherný kostol Svätého Emeráma. Po prehliadke mali voľný program. Spravili vyše 10 000 krokov a vrátili sa s peknými zážitkami.

            A II. DA osztály az idei osztálykirándulására a közeli Nyitrát vette célba. Körbevezették őket a várban, várudvarban, teplomtoronyban, meglátogatták a múzeumot és meseszép szent Emerám templomot. A várlátogatás és a szabad program után – több mint 10 000 lépéssel a hátuk mögött szép élményekkel érkeztek haza. 

        • Odborná exkurzia v Eurosvit s.r.o.
          • Odborná exkurzia v Eurosvit s.r.o.

          • Dňa 24.6.22 sa triedy I.AE, I.BE a I.DE zúčastnili odbornej exkurzie vo firme Eurosvit s.r.o. 

            Ako to videli študenti si následne prečítajte:

            Veľmi dobrá komunikatívnosť, milý personál, človek mal spresnené veci ohľadom strojníctva (lis, rezanie, druhy, výhody a nevýhody), je možnosť poslať životopis a študent MÔŽE byť prijatý cez letné prázdniny ako brigádnik.

            Mali sme ukážky z procesu výroby produktov, aké produkty firma Eurosvit vyrába.

            Medzi výrobnými technológiami sme mali možnosť vidieť :
            Rezanie laserom (3,2 kW, 5 kW CO2)
            CNC ohýbanie
            Zváranie (MIG, TIG, MMA, MAG)
            Lisovanie a razanie (excentrické a hydraulické)

            Mechanická dielňa kde vyrábajú produkty pre automobilový a elektrotechnický priemysel.

            Na webovej stránke majú “roadmap” kde sú všetky ich historické prelomy (zlepšovanie nástrojov, certifikáty, atď.)

            Nicolas Hopka I.AE

            Pracovné miesto bolo priateľské, priateľský personá, ktorý mal ochotnu v prípade otázky alebo nejasností odpovedať na ne. Vybavenie firmy moderné, relativne čisté na kovoobrábací priemysel. Opis a predstavenie firmy dosť jasné obsiahle. Interaktívne otázky pre publikum kde sa mohli naučiť aj niečo nové. Celkový dojem z firmy je príjemný, Obohacujúci znalosťami. Ako dar z ich výroby sme dostali otvárač na nápoje. 

            Kristián Beblavý I.AE

        • Súťaž - "Mladý vývojár robotiky"
          • Súťaž - "Mladý vývojár robotiky"

          • Dňa 22.06.2022 sa naši žiaci zúčastnili súťaže Mladý vývojár robotiky na pôde Technickej fakulty Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Naši študenti tu mohli prezentovať svoje vedomosti a skúsenosti z programovania, robotiky, internetu vecí. Zadanú úlohu bolo potrebné urobiť do vopred stanoveného času.  Ich úlohou bolo naprogramovať robota, ktorý čo najefektívnejšie zvládne prejsť predpripravenú dráhu. Táto úloha nebola jednoduchá,  pretože tento typ robota žiaci videli prvýkrát iba tu na súťaži.


            Žiaci sa umiestnili v nasledovnom poradí :
            2. miesto Jakub Miko – III.AI
            3. miesto  Adam Kišš – III.AI
            4. miesto Tibor Korcsok – III.A 

        • Odborná exkurzia - DNA Slovakia, spol. s.r.o.
          • Odborná exkurzia - DNA Slovakia, spol. s.r.o.

          • Dňa 23.06.2022 sme sa s 5 žiakmi z triedy III.AI zúčastnili exkurzie v spoločnosti DNA Slovakia, spol. s r. o.
            Spoločnosť DNA pôsobí na trhu osvetľovacej techniky už od roku 1996 a nás zaujala ich ponuka inteligentného osvetlenia, ktoré je aktuálne trendom aj z hľadiska šetrenia elektrickej energie. Ich prácou je spájať prax, skúsenosti a nové nápady, čo sa páčilo aj našim študentom. Vzdialené ovládanie, regulácia, či programovanie zariadení sú takisto náplňou odboru IST na našej škole. 
            Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.
             

        • Exkurzia FAB lab/Exkurzia NCR
          • Exkurzia FAB lab/Exkurzia NCR

          • Dňa 23.6.2022  trieda s najlepším priemerom na škole - 2.AI - vykonala exkurziu do FAB labu a aj Národného centra robotiky.

            Na začiatku to vyzeralo na úplne bežnú odbornú exkurziu, ale opak bol pravdou.

            Vo FAB labe nás srdečne privítali usmiati pracovníci - Jose Ramon , Dominika, Laura a Marek.

            Celá exkurzia sa niesla v duchu poznávania ale aj skutočnej práce !!!

            S pomocou Mareka sme pracovali s činnosťou filamentovej a živicovej 3D tlačiarne. 

            Taktiež sme sa stali reklamnými junior dizajnermi, hrnčiarmi či skutočnými stolármi.Pomocou  CNC frézy sme si vyrobili triedne logo, v „hrnčiarskej dielni“ sme si vytvorili potlač na hrnčeky, ktoré iste využijeme pri pití raňajšieho čaju a taktiež sme si vytvorili nálepky s vlastným logom.

            V Národnom Centre Robotiky nám zasa predstavili niekoľko robotov. S hrdosťou však vyhlasujeme, že žiadny z robotov  nás neprekvapil. S podobnými princípmi sme sa mohli stretnúť aj u nás v škole ... Až na robota Peppera, ktorý si svojím prenikavým pohľadom okamžite získal naše srdcia. O tom však už hovoria zverejnené fotografie ...

             

            ...  snáď sa s ním ešte stretneme 

             

            Roman Lukáč

            II.AI

             

             

        • Dofe
          • Dofe

          • V dňoch 13-14.6.2022 sa osem žiakov našej školy zúčastnilo cvičnej expedície programu DofE. Trasa začínala v Oponiciach, prešli sme cez Oponický hrad ku zrúcanine Gýmeš až po táborisko Jelenec - Remitáž. Členovia expedície si niesli na chrbtoch kompletnú výbavu - šaty, spacák, stan, jedlo a vodu na 2 dni. Na druhý deň trasa pokračovala cez Žibricu, Štitáre  až do Nitry.Cieľom cvičnej expedície je pripraviť sa na tzv. ostrú expedíciu, ktorá sa uskutoční o 2 týždne.

        • Divadelné predstavenie
          • Divadelné predstavenie

          • Žiaci II. DA triedy sa dňa 15. júna 2022 zúčastnili divadelného predstavenia v divadle Andreja Bagara v Nitre. Inscenácia Kým nastane ticho vychádza z ťažby dreva a následných protestov v Tichej a Kôprovej doline v roku 2007, ktorým predchádzala ničivá veterná kalamita vo Vysokých Tatrách v roku 2004. Inscenácia bola zaujímavá, téma aktuálna, motivuje nás zamyslieť sa nad tým, ako chrániť našu planétu a životné prostredie – „kým nastane ticho“.

        • Poznaj slovenskú reč
          • Poznaj slovenskú reč

          • Dňa 9.6. 2022 sa konal v Nových Zámkoch 42. ročník celoslovenského kola súťaže Poznaj slovenskú reč. Toto podujatie bolo organizované pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, pod dohľadom prísnej odbornej poroty a za účasti pána primátora Nových Zámkov - PhDr. Mgr. art. Otokara Kleina. 

            Po úspešnom prebojovaní sa z okresného a krajského kola doň postúpila aj naša žiačka z triedy III. DA - Krisztina Szöke. Po celodennom absolvovaní náročných disciplín, ktoré boli rozdelené do štyroch kategórií, sa umiestnila po následnom celkovom vyhodnotení v krásnom striebornom pásme. 

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu!!!

        • BEZ HRANÍC - HATÁRTALANUL
          • BEZ HRANÍC - HATÁRTALANUL

          • Po dvoch rokoch „núteného odpočinku“  sa naša škola opäť zapojila do programu Bez hraníc - Határtalanul, ktorého cieľom je podpora cezhraničných vzdelávacích a kultúrnych vzťahov. Viac ako 30-ročná história spája našu školu s družobnou školou GISZ - Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum v Győri, v Maďarsku. 

            6. júna 2022 sme v Nových Zámkoch privítali 45-člennú delegáciu z Győru. Na rozcvičku si žiaci dali malý futbalový zápas, ktorý sa skončil výhrou hosťujúceho tímu s výsledkom 7:5. Potom sme navštívili obec Zemné, rodisko Aniána Jedlika. Privítal nás starosta obce, János Bób a vypočuli sme si zaujímavú prednášku o Jedlikovom živote, o jeho vynálezoch, vedeckej a učiteľskej práci. Deň sme ukončili prehliadkou mesta Nové Zámky a po náročnom dni sme s našimi hosťami strávili v príjemnej atmosfére večer so zaslúženou pizza párty.

            Na druhý deň naši hostia pokračovali v poznávacom zájazde po Slovensku. V najbližších štyroch dňoch navštívia viaceré významné miesta Slovenska ako Banskú Štiavnicu, Levoču, Betliar, Rožňavu či Sklabiňu.

            Foto

            HATÁRTALANUL – BEZ HRANÍC

            Két év kényszerpihenő után iskolánk idén ismét bekapcsolódott Határtalanul – Bez hraníc programba, melynek célja határon átnyúló oktatási- kulturális kapcsolatok népszerűsítése. Több mint 30 éves testvériskolai múlt köti össze iskolánkat győri PÁGISZ – Pattantyús-Ábrahám Géza Technikummal. 

            2022. június 6-án fogadtuk Újvárban a győri 45 fős küldöttséget. Bemelegítésként egyhangulatos kispályás focimeccsel kezdtük a napot, mely a vendégcsapat 7:5- ös győzelmévelvégződött. Ezután ellátogattunk Szímőre, Jedlik Ányos szülőfalujába. Itt Bób Jánospolgármester úr tartott tartalmas előadást Jedlik életútjáról, találmányairól, tudományos éstanári munkásságáról. A napot egy újvári városnéző túra majd egy  hangulatú pizza party zárta. 

            Másnap vendégeink tovább folytatták útjukat, mely során a további négy napon ellátogatnakSzlovákia számos jelentős helyszínére, mint Selmecbánya, Körmöcbánya, Lőcse, Betlér, Rozsnyó és Mikszátfalva.

        • Ocenenie žiakov s VJM - Díjkiosztó
          • Ocenenie žiakov s VJM - Díjkiosztó

          • Dňa 30. mája 2022  Nadácia pre novozámockých maďarských žiakov odovzdala ocenenia žiakom s VJM, ktorí sa o to zaslúžili. Z našej školy boli ocenení štyria žiaci, menovite Dávid Szalay, Peter Opál, Mária Nagyová a Beatrix Tóthová. Títo žiaci úspešne reprezentovali našu školu na rôznych súťažiach aj na medzinárodnej úrovni a svojím výborným prospechom sú vzorom pre ostatných žiakov.  Srdečne blahoželáme.

             

            2022. június 30-án kapták meg iskolánk negyedikes tanulói az Érsekújvári Magyar Tanulóifjúságért Polgári Társulás díjait, melyet a legsikeresebb érsekújvári végzős magyar diákok kaphatnak meg. Iskolánk négy diákja vehette át az elismerő díjakat, Szalay Dávid, Opál Péter, Nagy Mária és Tóth Alexandra. A díjazott tanulók sikeresen képviselték iskolánkat a különféle versenyek minden szintjén, nemzetközi szinten is, valamint kiváló tanulmányi eredményeik és példamutató magatartásuk miatt  iskolánk megbecsült tagjaivá váltak. Szívből gratulálunk!

        • Technické múzeum Viedeň
          • Technické múzeum Viedeň

          • Dňa 31. mája 2022  sme sa triedy I.AE a I.AI  po  celoročnom učení  vybrali do Viedne. Výlet do Technického múzea  bol skvelý zážitok. Cestu, ktorá by bola za normálnych okolností nudná, sme si dokázali spestriť zábavnou hudbou. V múzeu sme sa oboznámili s tým, ako v minulosti fungovala technika, a dokonca sme si niektoré veci mohli vyskúšať aj na vlastnú kožu. V Avione, v ktorom sme sa zastavili cestou späť z múzea, sme sa poobzerali po obchodoch (pre väčšinu z nás to bol Dráčik) a neskôr si aj sadli a najedli sa. Po návrate z výletu sme tak boli o niečo múdrejší, ale hlavne, sme mali aj plné bruchá. Exkurzia do Viedne bola pre nás príjemným spestrením nášho každodenného študentského života.                                     Denis Schreiner, I.AI

        • Víťazstvo na ISTROBOT-e 2022
          • Víťazstvo na ISTROBOT-e 2022

          • Podujatie ISTROBOT je tradičným stretnutím nadšencov robotiky zo Slovenska i blízkeho zahraničia. Jeho priebeh zabezpečujú  Fakulta elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave Národné centrum robotiky. Preto má u nás táto robotická súťaž kredit výnimočnosti.

            V tomto roku sa ISTROBOT konal v budove Vedeckého parku UK v Bratislave a našu školuna tejto súťaži reprezentoval Tomáš Krajmer. Svoju robotickú zváračku predstavil odbornej porote v kategórii Voľná jazda. O tom, že jeho robot zaujal, svedčí  jeho umiestnenie - 1.miesto v uvedenej kategóriiTomáš vo svojom projekte aplikoval spojenie tvorby hardvéru, programovania a umelej inteligencie. Zariadenie dokáže na pracovnej rozpoznať naučené znaky a na uvedenom mieste vykonať zvarový spoj.

            Po víťazstvách našich študentov na tohtoročnom RoboCup-e a celoštátnom kole SOČ je totvíťazstvo  potvrdenie schopnosti našich študentov premieňať vedomosti z matematiky, programovania, 3D modelovania a praxe do výnimočných komplexných projektov – robotov.

            Tomášovi a všetkým študentom ďakujeme za výnimočnú reprezentáciu našej školy !

      • Kontakty

        • Spojená škola, Komárňanská 28, Nové Zámky
        • 035/6418 514, 0910836874 -riaditeľka (PaedDr. Lucia Takácsová ) 035/6418 256 - sekretariát, fax 035/6406 110, 0903469388 - zástupcovia riaditeľky (PaedDr. Aneta Katonová, Ing. Silvia Seresová, Mgr. Silvia Kollárová) 035/6418 516 - mzdárka/personalistka 035/6418 515 - účtovníčka 035/6418 515 - hospodárka 035/6406 100 - vedúca školskej jedálne
        • Komárňanská 28, 940 75 Nové Zámky 940 75 Nové Zámky Slovakia
        • 00012 432
      • Prihlásenie