• DofE
          • DofE

          • Čo máme za sebou .... ešte pred sebou

            Od septembra školského roka 2017/2018 sa naša škola stala súčasťou programu DofE. Keďže sa blíži koniec školského roka aj naši účastníci sa blížia k cieľu, dokončeniu svojich zvolených aktivít v troch oblastiach, ktoré vykonávali počas obdobia 6 respektíve 3-3 mesiacov, pravidelne každý týždeň, popri každodennej práci v škole, vo svojom voľnom čase. V najbližšom období ich  ešte čaká výzva splniť posledný stanovený cieľ, zúčastniť sa cvičnej expedície v dňoch 1-2. júna 2018 na trase Ladice- Jelenec - Nitra a expedície v dňoch 15-16. júna 2018 na trase Nové mesto nad Váhom – Modrovka. Držme im palce!

            A čo vlastne naši účastníci za tých 6 mesiacov dosiahli?

            Patrik Klein  III.AP

            Hlavná aktivita :

            Šport: Za cieľ som si zvolil zlepšenie fyzickej kondície pomocou behu. Postupne som pociťoval zlepšenie kondície a celkového fungovania organizmu. 
            Vedľajšia aktivita :

            Dobrovoľníctvo: Mojou prácou bolo vypomáhanie neziskovej organizácií OZ Kesa Nostra, ktorou úlohou je organizovanie kultúrnych podujatí v mojej obci. Získal som nových priateľov, vycibril som si svoje komunikačne zručnosti a taktiež aj organizačné schopnosti.
            Vedľajšia aktivita :

            Rozvoj talentu: Predtým ako som sa zapojil do DofE som na klavíri nevedel vôbec hrať. Tak som si dal za ciel naučiť sa jednu skladbu. Pri učení skladby som sa naučil akordy, prstoklad a aj rytmus. Napriek tomu, že som prvý krát hral na klavíri, dokázal som sa ju naučiť hrať.

            Vanesa Kociská II.AE

            Hlavná aktivita :

            Rozvoj talentu: Ako rozvoj talentu som sa rozhodla naučiť pracovať lepšie

            s programami ako Excel a Word a spraviť si testy ECDL z troch modulov,  pretože sa chcem počítačom a prácou s nimi venovať aj v budúcnosti. Testy som zvládla a veľa nového sa naučila, takže som cieľ splnila. 
            Vedľajšia aktivita :

            Šport: Táto aktivita ma bavila asi najviac, vždy som chcela cvičiť a robiť nejaký šport, ale nikdy som sa k tomu  nevedela donútiť, DofE mi v tom pomohlo a som veľmi rada. Za cieľ som mala zvýšiť počet klikov a brušákov za minútu , čo sa mi aj podarilo. Ako bonus k tomuto cvičeniu som začala chodiť aj na kickbox.Celkovo sa mi zlepšil vzťah k športu, určite v ňom budem pokračovať aj naďalej. 
            Vedľajšia aktivita :

            Dobrovoľníctvo:
            Táto aktivita bola pre mňa dosť veľká výzva,  pretože v minulosti som sa ničomu podobnému nevenovala. Nakoniec som sa rozhodla chodiť do novozámockého útulku, kde som chodila raz do týždňa za psíkmi .Snažila som sa im spríjemniť chvíle a nájsť im aj nových majiteľov. Ja osobne nemôžem mať psíka, tak som sa rozhodla aspoň takýmto spôsobom  pomôcť. Zároveň to pre mňa bola veľmi príjemná skúsenosť, keďže toľko lásky ako vám dajú tieto krásne bytosti, dostanete od málokoho. Našťastie sa psíkom nových majiteľov hľadať darilo a nemuseli tu žiť príliš dlho.

            Martin Makai  IV.IT 
            Hlavná aktivita :

            Dobrovoľníctvo:
            Zvolil som si návštevy v útulku z dôvodu rozvoja lásky ku zvieratám , aby som ich mohol socializovať, respektíve eliminovať ich strach z ľudí, aby si našli nový domov, čo sa mnohým z nich podarilo. Takmer všetci sa vystriedali, odkedy som tam začal chodiť, takže cieľ považujem za splnený.
            Vedľajšia aktivita

            Rozvoj talentu:
            Zvolil som si tvorbu zosilňovača a pridal som aj párovanie cez Bluetooth a funguje to, takže cieľ považujem za splnený.
            Vedľajšia aktivita :

            Šport:
            Zvolil som si cvičenie, respektíve zvýšenie počtu klikov urobených za minútu. Cieľ považujem taktiež za splnený, ale plánujem v tom pokračovať aj po ukončení DofE v rámci voľného času.

            Peter Kabát III.IT

            Šport: Mojou úlohou bolo zlepšiť svoje fyzické možnosti. Cieľ sa mi podarilo splniť, vďaka čomu som sa rozvíjal nielen fyzicky ale aj psychicky, keďže som prekonával svoje limity a ako bonus objavil krásy svojho okolia.
            Dobrovoľníctvo: Cieľom tejto aktivity bolo rozvíjať svoj charakter nezištnou pomocou pre sociálne slabšie rodiny a mesto. Zmenilo mi to pohľad na svet a charitatívne akcie, ktorých sa budem v budúcnosti určite zúčastňovať.
            Rozvoj talentu: Rozhodol som sa rozvíjať svoj talent v smere hudby v podobe zvukového technika. Pomocou tejto aktivity som zlepšil nielen svoje zručnosti so zvukovou technikou a nahrávacím programom, ale zlepšilo moje schopnosti pracovať v kolektíve.

            Patrik Sopko IV.IT
            DofE pre mňa bola skvelá príležitosť pre sebarozvoj. Začal som pravidelne behávať, naučil som sa samostatne programovať a zistil som, aké je byť zodpovedný za iných ľudí, keďže som sa stal vedúcim detského klubu. Určite to celé stálo za to a môžem to iba odporučiť.

             

            Denis Csanda IV.IT

             

            Hlavná aktivita (Posilňovanie) :

             Mojím cieľom bolo zdvihnúť 50kg na benchpresse a hlavne si zlepšiť fyzickú kondičku. Zlepšiť fyzickú kondíciu sa podarilo tak, že som do svojho športového harmonogramu začlenil pravidelný beh v teréne a na bežeckom páse a pravidelnú návštevu fitnes centra s cieľom posilňovania. Oba vytýčené ciele som splnil a svoju aktivitu považujem za ukončenú. Po skončení DofE by som sa rád venoval ešte naďalej posilňovaniu.

            Vedľajšia aktivita ( Rozvoj talentu):

            Mojim cieľom bolo zdokonaliť sa v oblasti programovania a vytvoriť funkčnú web stránku pre firmu, ktorá ju bude používať v každodennom živote. Cieľ som splnil , firma je spokojná s mojou prácou a ja som si rozšíril vedomosti v oblasti programovania web stránok, pričom som nadobudol cenné skúsenosti. Po ukončení mojej vedľajšej aktivity som mal možnosť spraviť ďalšiu web stránku pre cestovnú agentúru, ktorú som taktiež úspešne dokončil.

            Vedľajšia aktivita (Dobrovoľníctvo):

            Mojim cieľom bolo pomôcť znevýhodneným deťom a naučiť sa s nimi pracovať. Som presvedčený o tom, že svoj cieľ som splnil. Zo začiatku bolo veľmi ťažké sa adaptovať do kolektívu, ale vďaka ochotnému prístupu personálu to bolo jednoduchšie než som si myslel. Ako najnáročnejšiu úlohu by som určite vyzdvihol individuálny prístup ku každému dieťaťu, ktoré bolo umiestnené v Sociálno-edukačnom centre. Aj túto prekážku som prekonal a vytvoril som si s deťmi kamarátsky vzťah, čo ma asi najviac teší. Po ukončení DofE chcem naďalej spolupracovať s centrom pre znevýhodnené deti.

            Laci Polák IV.IT

            Hlavná aktivita :

            Šport:

            Ako cieľ som si zvolil, že do 6 mesiacov dosiahnem výsledok: vytlačiť 100 kg 5x za sebou. Makám na tom doteraz a darí sa mi.

            Vedľajšia aktivita :

            Dobrovoľníctvo :

            V období 3 mesiacov som sa pri starostlivosti o opustené zvieratá (psíky)naučil byť zodpovednejší a zdokonalil som sa v empatii a v podávaní nezištnej pomoci.
            Vedľajšia aktivita :

            Rozvoj talentu:

            Filmárstvo a videotvorba – V priebehu 3 mesiacov som vyhotovil návod pre prácu vo video editore Edius. Úspešne dokončené.

        • TÝŽDEŇ MODRÉHO GOMBÍKA 2018
          • TÝŽDEŇ MODRÉHO GOMBÍKA 2018

          • V dňoch 15.05. až 18.05.2018 sa naša škola zapojila do zbierky Modrý gombík, ktorú Unicef organizuje už 14.rok. V priebehu celého týždňa ste mohli vidieť naše dobrovoľnícke dvojice, tvorené žiačkami II.AA triedy, ktoré vás motivovali prispieť ľubovoľnou čiastkou do pokladničiek. Zároveň sme mali jednu dvojicu, ktorá s pokladničkou chodila po uliciach mesta Nové Zámky. Finančné prostriedky z tejto zbierku budú aj tento rok venované deťom na Ukrajine, ktoré sú priamo ovplyvnené prebiehajúcim konfliktom. Každý, kto venoval akúkoľvek finančnú čiastku do pokladničky, prispel na pomoc práve týmto deťom, ktoré museli dospieť skôr, ako mali. Aj takouto formou pomoci sa im z časti vráti aspoň kúsok detstva, na ktorý majú právo. Ďakujeme všetkým, ktorí takouto formou prispeli a pomohli.  

        • 5.ročník ZSE Open
          • 5.ročník ZSE Open

          • Dňa 04.05.2018 sa 20 študentov triedy III.AZ zúčastnilo 5.ročníka ZSE Open v Nitre. Podujatie je zamerané pre študentov elektrotechnických škôl.  

            Organizátor podujatia – ZSE pripravil pre účastníkov zaujímavý program, ktorého súčasťou bolo premietanie filmov na rôzne odborné témy. Informácie z praxe prezentovali študentom technici, ktorí okrem iných tém objasnili využitie dronov pri výstavbe elektrických vedení. V rámci tohto dňa boli ocenení aj vybraní pedagógovia elektrotechniky.

             

            Pre žiakov bol pripravený pestrý program, ktorého súčasťou boli: 

             

            • exkurzia na centrálnom sklade ZSD,
            • jazda na terénnej štvorkolke a elektromobile,
            • ukážka výmeny konzoly na cvičnom polygóne VN,
            • obliekanie a použitie postroja,
            • zdvižná plošina,
            • doťahovanie svoriek,
            • termokamera,
            • drony,
            • BOZP,
            • súťaže vyderžaj pianier, energo rébusy, kvízy...

            Naši žiaci sa  zapojili do všetkých súťaží. 

            Exkurzia bola veľmi zaujímavá a poučná. Ponúkla študentom našej školy nové poznatky, ktoré zužitkujú pri ďalšom štúdiu.

        • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA
          • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA

          • Krajské kolo 67. ročníka matematickej olympiády prebehlo dňa  10. apríla 2018 v Nitre.

            V  kategórii C  postúpili z našej školy žiaci I.DI triedy Szabó Krisztián a Udvaros Anna.

            Szabó Krisztián sa stal úspešným riešiťeľom a v silnej  konkurencii študentov z gymnázií obsadil výborné 7. miesto.

             Gratulujeme a prajeme veľa úspechov aj v budúcich ročníkoch.

        • XXIII. ročník súťaže INFOPROG
          • XXIII. ročník súťaže INFOPROG

          • Naši študenti dosiahli mimoriadne úspechy v súťaži Infoprog, ktorá sa uskutočnila dňa 19-20. apríla 2018. v Gymnáziu Fiľakovo za účasti vyše 60 žiakov zo 4 štátov. Súťaž je evidovaná v POP 2018 a podporovaná MŠ SR.        

            Na základe korešpondenčných kôl postúpilo do celoštátno-medzinárodného kola Infoprog 2018
            v 4 kategóriách až 9 našich žiakov z 5 tried. 

            Mimoriadny úspech dosiahli  naši študenti na celoslovenskej i medzinárodnej úrovni:

            Márk Bartalos z triedy II.EE – v programátorskej kategórii B
                                                           1. miesto v celoštátnej a 2. miesto medzinárodnej súťaži.

            Szabolcs Kucsera z triedy II.DE – v programátorskej kategórii B
                                                           3. miesto v celoštátnej súťaži.

            Andrej Szalma z triedy III.IT   – v používateľskej kategórii A
                                                           1. miesto v celoštátnej a 3. miesto v medzinárodnej súťaži.

            András Zemes z triedy III.IT    – v programátorskej kategórii A
                                                           3. miesto v celoštátnej i v medzinárodnej súťaži.

            Naša škola získala 1. miesto v celoštátnej i medzinárodnej súťaži škôl.

             Víťaznom srdečne gratulujeme a prajeme veľa podobných úspechov aj v budúcnosti.

             

            Diákjaink többszörös kiváló eredménnyel szerepeltek az Infoprog versenyen, amely 2018 április 19-20-án került megrendezésre a Füleki Gimnázium épületében. A levelező fordulók alapján 4 kategóriában 9 diákunk jutott tovább Fülekre, ahol 4 ország több mint 60 diákja versenyzett.

            Diákjaink az országos és nemzetközi versenyen a következő helyezéseket érték el :

            Bartalos Márk II.EE                – programozói B kategória
                                                           1. hely országos és 2. hely nemzetközi szinten.

            Kucsera Szabolcs II.DE           – programozói B kategória
                                                           3. hely országos szinten.

            Szalma Andrej III.IT               – felhasználói A kategória
                                                           1. hely országos és 3. hely nemzetközi szinten.

            Zemes András III.IT                – programozói A kategória
                                                           3. hely országos és nemzetközi szinten.

            Iskolák versenye  - 1. hely nemzetközi és országos szinten.  

             A kiváló eredményekhez diákjainknak gratulálunk és további sok sikert kívánunk.

        • Návšteva firmy DELL s.r.o.
          • Návšteva firmy DELL s.r.o.

          • Dňa 02.05.2018 sme sa zúčastnili ďalšieho stretnutia, ktoré pravidelne organizuje firma Dell, s. r. o. Po príchode do firmy sme netrpezlivo čakali na to, čo si pre nás tentokrát  pripravili.     Ako prvé prišli na rad naše domáce úlohy. Počas prezentovania rôznorodých tém sme sa veľa nového naučili, mohli sme klásť otázky či dokonca dať feedbacky na prezentáciu. Myslím si, že týmto sme spoznali viac nových ľudí, dozvedeli sme sa o nich viac a využili sme naše schopnosti prezentovať sa aj pred celkom cudzími ľuďmi. Následne sme mali dve prednášky, kde nám pracovníci firmy odovzdali ich skúsenosti, učili nás k prijímaniu feedbacku, ale aj jeho dávaniu, k asertivite a asertívnemu správaniu. Počas prezentácie sme sa mohli kedykoľvek zapojiť, spýtať sa na nejasnosti, ale taktiež tí najaktívnejší mohli získať malú pozornosť od firmy. Určite sme si z tejto návštevy veľa odniesli a veríme, že v tejto spolupráci a v rozvoji našich skúseností budeme pokračovať aj v nasledujúcom školskom roku. Aj keď si pre nás firma Dell, s. r. o. prichystala ešte jedno malé prekvapenie, kde sa koncom mája zúčastníme dňa počas, ktorého zažijeme veľa zaujímavých zážitkov v spolupráci s našimi kamarátmi z iných škôl.

        • MO Nové Zámky v orientačnom behu žiakov a žiačok stredných škôl.
          • MO Nové Zámky v orientačnom behu žiakov a žiačok stredných škôl.

          • Dňa 3.5.2018 sa žiaci našej školy zúčastnili Majstrovstiev okresu v orientačnom behu Nové Zámky. Našu školu reprezentovalo 8 žiakov, ktorí postupujú na majstrovstvá Nitrianskeho kraja. 

            Našu školu reprezentovali nasledovní žiaci:

             2.miesto v kategórii chlapci získali žiaci z triedy 2.CE - Nešpor Jakub, Bako Milan a z triedy 2.AE Bolemant Matúš, Korompai Franco Samuel

            2.miesto v kategórii dievčatá získali žiačky z triedy 1.DA- Csilla Szabóová, Barbara Szabóová, Viktória Virágová, Rebeka Szabóová

             

            Víťazom srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • Határtalanul – Bez hraníc
          • Határtalanul – Bez hraníc

          • 30 žiakov našej školy aj tento rok mali možnosť spoznávať historické a významné miesta Maďarska v rámci  projektu "Határtalanul - Bez hraníc" . Bola to skvelá príležitosť znova sa stretnúť so žiakmi našej družobnej školy PÁGISZ v Győri, ktorí boli u nás na jeseň.

            Na začiatku výletu sme absolvovali exkurziu vo veternej elektrárni v Bábolne. Poobede sme si pozreli pamätné miesta hlavného mesta. Na ubytovanie do Győru sme dorazili až vo večerných hodinách.

            Na druhý deň nám žiaci našej družobnej školy ukázali svoju školu vrátane odborných učební. Mali sme možnosť zúčastniť sa na niektorých vyučovacích hodinách. Poobede sme navštívili Opátstvo Pannonhalma. Krásna monumentálna stavba nás úplne očarila. Tretí deň na nás čakala dlhá okružná cesta okolo Balatonu – Székesfehérvár, Tihany, Balatonfüred, a manufaktúra v Herende, kde nám ukázali pracovný postup výroby ručne vyrábaného svetoznámeho porcelánu. Prehliadka mesta našich hostiteľov zostala na posledný deň. Mali sme možnosť oboznámiť sa s rôznymi zaujímavosťami Győru spolu s legendami súvisiacimi s mestom. Náš výlet sme ukončili prehliadkou Monostorskej pevnosti v Komárome, kde sme si prehĺbili  svoje poznatky z vojenskej histórie.

            Celkovo bola táto exkurzia skvelou príležitosťou spoznať Maďarsko. Projekt dosiahol svoj cieľ, pretože nám poskytol obrovské množstvo cenných vedomostí. Po štvordňovom výlete sme sa  vrátili domov unavení,   ale spokojní a bohatí o nové zážitky.

            foto

             

            Iskolánknak idén is lehetősége nyílt arra, hogy a Határtalanul projekt keretein belül, harminc diák bejárhassa Magyarországot. Ez remek lehetőség volt újra találkozni győri testvériskolánk,  a  PÁGISZ diákjaival,  akik az ősszel már jártak nálunk.

            Első utunk a bábolnai szélerőműbe vezetett, ahol megismerkedhettünk a szakunk számára fontos területtel, az áram szél általi előállításával.  Innen tovább Budapestre vitt az utunk, nagyívben elkerülve ezzel szállásadó városunkat, Győrt. De nem kell aggódni. A luxus kategóriájú turistabuszunk ugyanis éppen elég lehetőséget nyújtott a pihenésre. A magyar fővárosban a Kerepesi temetőt tekintettük meg, ahol kiváló idegenvezetés keretei közt tiszteletünket tehettük Magyarország számos neves emberének a síremlékénél. Arany János sírját meg is koszorúztuk. Ezután végre elfoglalhattuk a messzemenőleg minden igényt kielégítő győri szállodánkat, amelynek a nevét csak azért nem említem,  nehogy termék elhelyezéssel gyanúsítsanak meg. :-) Bár a hotel számtalan funkcióját és élvezetét oldalakon keresztül tudnám ecsetelni, inkább térjünk rá a másnapi programra,  vagyis a csütörtökire.

                        Ezen a napon volt alkalmunk néhány órát eltölteni testvériskolánk diákjaival, megnéztük azt is, hogy ők milyen módszerekkel tanulnak. Innen együtt vonultunk a helyi temetőbe megkoszorúzni Jedlik Ányos sírját. A közös program végeztével megebédeltünk és elindultunk a Pannonhalmi Apátságba.

            Bár a többiek nevében nem nyilatkozhatom, de ez a monumentális és gyönyörű építmény igazán feldobta a kedvem, amit a szitáló esőzés sem ronthatott el. Számos régi, felbecsülhetetlen értékű tárgyat tudtunk itt megpillantani, mint pl. első szórványemlékünket, a Tihanyi Apátság alapítólevelét. (Ami érdekes, hogy miért nem a később látott Tihanyi Apátságban volt megtalálható? De ez mellékes.)           

            A harmadik napunk, Székesfehérvárról indult.  Egy hajdani templomot tekintettünk meg, melyből ugyan mára csak romok maradtak, de számtalan uralkodónk nyugszik ezen a helyen. Pár kisebb helyi nevezetesség után vettük végül célba a mesés Balaton-partot, ahol a már említett Tihanyi Apátságot és a balatonfüredi Jókai villát jártuk be. A nap záró programjaként Herendre vonultunk. Itt a kézműves porcelángyártás munkafolyamatába pillanthattunk be.  Bár sajnos a nagy sietség miatt nem igazán maradt időnk a városnézésre, így az egésznapos program végeztével visszatértünk a szállásra.

            Az utolsó napon végül magában Győrben vezettek körbe bennünket különböző érdekességeket megmutatva, és a várossal kapcsolatos legendákat ismertetve. Utolsó programként a határátlépés előtt pedig a komáromi Monostori Erődön keresztül pillanthattunk be Magyarország hadtörténelmébe.

                        A kirándulás összességében véve remek lehetőség volt Magyarország megismerésére. A projekt elérte a célját, mivel hatalmas mennyiségű, értékes tudást adott át egy remek kiránulás keretei közt.

             

      • Kontakty

        • Spojená škola, Komárňanská 28, Nové Zámky
        • 035/6418 514, 0910836874 -riaditeľka (PaedDr. Lucia Takácsová ) 035/6418 256 - sekretariát, fax 035/6406 110, 0903469388 - zástupcovia riaditeľky (PaedDr. Aneta Katonová, Ing. Silvia Seresová, Mgr. Silvia Kollárová) 035/6418 516 - mzdárka/personalistka 035/6418 515 - účtovníčka 035/6418 515 - hospodárka 035/6406 100 - vedúca školskej jedálne
        • Komárňanská 28, 940 75 Nové Zámky 940 75 Nové Zámky Slovakia
        • 00012 432
      • Prihlásenie